Sjukskriven

Jag mår inte så bra just nu. Helt ärligt vet jag inte senast då jag mådde riktigt bra. Jag har mina stunder då jag kan känna mig lycklig men ångesten ligger ändå som en liten klump i bröstet.

Jag är sjukskriven pga panikångest. Jag har haft panikångest i många år, men det har varit på en nivå som jag har kunnat hantera någorlunda, jag har iaf klarat av mitt arbete. Det gör jag inte längre.

Om jag får en panikattack så KAN JAG INTE jobba dagen efter. detta på grund av att panikattackerna utvecklas i kramp. Mina ben och armar rycker och det gör ont i hela kroppen. Jag måste ha någon som håller i mina händer annars trycks mina naglar in i handflatan samtidigt som jag behöver en röst att fokusera på annars känns det som jag ska förlora medvetandet. Dagen efter har jag ont i kroppen, som träningsverk typ, och jag sover nästan hela dagen. Fick en sådan panik-ångest-krampattack (eller vad jag ska kalla det) på lillejul och sov nästan igenom hela julafton. jag blir helt utmattad.

Jag går på vårdcentralen varje vecka och har fått mediciner, men har inte börjat ta dom än… tänker hela tiden att jag ska börja imorgon, men sen blir det aldrig av.

Varje dag, minst en gång, gråter jag. Det är på grund av att jag mår dåligt. Alla har ju vissa dagar då man mår sämre och är lite nere och man vet inte varför, så har jag det varje dag. Jag mår så dåligt så det enda jag kan göra är att gråta, inte för det blir bättre men jag kan inte sluta. Det är ångest.

Jag vet att ångest, panikångest och depression är SÅ vanligt främst bland unga men också för en del äldre. Så jag tänkte ha som mål att blogga minst en gång per dag, helst två, för att dela med mig av min vardag, hur det är att må skit. Och förhoppningsvis får ni följa min väg tillbaka till ett friskare liv, för det är fakta. Jag är sjuk.

Jag hoppas att någon vill följa detta, för jag vet att jag inte är ensam och om det är någon som också lider av panikångest eller går igenom en jobbig period. Skriv till mig, vi kan hjälpa varandra. snälla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *