Jag har ADHD

Hej på er.

Jag tror jag går rakt på sak. Jag har fått diagnosen ADHD. Det känns så konstigt att skriva. Helt ärligt så skäms jag lite över det, det borde jag inte göra men så är det. Men ju mer jag pratar om det desto mer accepterar jag det och inser att det inte är så konstigt egentligen.

Jag drar hela historien, allt började ganska komiskt.

Sommaren 2017 fick jag ont i magen, jag har väldigt lätt för att få magkatarr så jag antog det var det och började äta omeprazol. Mitt magont gick inte över och höll i sig i flera månader. Jag provade ALLT! Jag uteslöt laktos, gluten, mjölkprotein, kött osv. men inget hjälpte och jag var helt säker på att det var något jag inte tålde men kom inte fram till vad det kunde vara. Vissa dagar hade jag så ont att jag inte kunde gå. En gång fick Kristoffer bära hem mig från stan (Under den perioden när jag bodde i Hässleholm) för det gjorde så ont att jag inte kunde stå rakt. Både Kristoffer och Mammas sambo Peter har kört mig till akuten ett flertal gånger för jag har haft så ont att jag bara legat i fosterställning och gråtit. Men aldrig några svar.

Såhär fortsatte det i ett år, för sommaren 2018 fick jag träffa en läkare på vårdcentralen. Hon tog en massa prover och tester och efter en timmes undersökning frågade hon mig “Kan du höger och vänster?”, jag blev lite chockad av frågan för jag kom dit för jag hade ont i magen och då spelar det väl ingen roll om jag kan höger och vänster!? Men jag svarade lite genant att “nej det kan jag inte, bara om jag får knäppa med fingrarna, för jag VET att jag kan knäppa med höger men inte med vänster” och svaret jag fick efteråt… “Jag tror du har ADHD”

Så chockad och ställd som jag var när jag lämnade vårdcentralen den dagen var det längesedan jag var. Men en remiss blev iaf skickad till ADHD-kliniken i Köpenhamn och under hösten gick jag på utredning.

Att fastställa att jag hade ADHD tog ganska lång tid eftersom jag inte är ett “typiskt” ADHD-barn, jag har aldrig varit den som velat stå i centrum, som skulle höras och synas hela tiden, jag har inte heller varit en hyperaktiv person utåt, aldrig sprungit rundor, utan suttit still i skolan och på möten och gjort det jag blev tillsagd.

Men det som gjorde att dom kunde fastställa diagnosen var att jag under så många år lidit av panikångest. Även fast jag gått i terapi, varit sjukskriven och tagit mediciner så har det inte hjälpt. Detta är förmodligen för att det är just min ADHD som legat som grund till min panikångest och ångestdämpande hjälper inte mot ADHD.

För så som min ADHD ger uttryck är att jag har svårt att ta tag i saker (det är detta som är mitt H, Hyperaktivitet), jag vill göra så mycket, så mycket att jag bara blir stillasittandes. Jag har så mycket tankar i huvudet, hjärnan går på högvarv och det utspelar sig på det sättet att jag skakar på benen, sitter och pillar med händerna och är konstans i rörelse. Utan att det egentligen märks på utsidan. Detta tar extremt på energin och kroppen blir väldigt trött, men inte huvudet. Det blir en extrem frustration inom mig som framkallar panikångest, och den frustrationen har min fina sambo fått känna på, dagligen. FRAM TILLS I JANUARI!!

Det var nämligen i januari jag fick utskrivet mediciner. Jag tar en extremt liten dos, mindre än hälften än vad som är det “normala”, men till en liten kropp krävs det kanske inte så mycket, och det är fullt tillräckligt för att jag ska få kontroll på mina tankar och kunna varva ner. Min panikångest är som bortblåst och jag har mer energi än någonsin. Jag är äntligen mig själv och känner mig nöjd med det.

Det är verkligen som dag och natt, från att jag började ta mina tabletter är jag som en helt annan person, det säger även Kristoffer. Nu slipper han sköta hela hushållet för nu orkar jag faktiskt ta tag i hemmet, men det bästa av allt. Alla våra bråk och diskussioner vi hade dagligen för jag var lättirriterad och hade ett extremt kontrollbehov finns inte längre. Jag skulle vilja likna det som att jag är uppdaterad, nu är jag Nelly 2.0, en bättre version av mig själv.

När man säger att man har ADHD så blir man dömd. Jag har själv dömt människor med ADHD. På något sätt är det en diagnos som ses som något negativt, men det är verkligen inte så “illa” som det låter. Med rätt hjälp blir det en styrka istället.

Detta blev kanske en väldigt rörig text, men det var skönt att skriva av sig.

Tack för ni läste. Kram.

PS. Måste verkligen tacka dig min finaste Kristoffer som faktiskt stått ut med mig varje dag. Utan dig vet jag inte vad jag skulle gjort. Älskar dig.

6 thoughts on “Jag har ADHD

 1. Så underbart fint skrivit 💕 Du förklarar det så bra och jag ser en helt annan Nelly idag 😊, en Nelly som är glad och aktiv. Det känns så skönt för mig också, jag har ju sett hur du har mått och ingenting har hjälpt. Att ens barn inte mår bra gör så ont i en mammas hjärta 😢 Du är en fantastisk tjej min fina tös ❤

 2. Välkommen i gänget. Vi är precis som alla andra men ändå inte. Vi har en superkraft som de andra saknar. Saknar dig i trapphuset. Kram ❤❤

 3. Vad skönt att du änteligen har fått den hjälp du behöver❤️
  Vi har ju pratat en del om hur jobbigt du har haft o är så glad över att du verkar fått ett härligt lugn i din kropp o själ o känslan över dina panikattacker är ett minne blott, förhoppningsvis 🤗
  Är så glad för din skull 🤗❤️

 4. Det är inte alls rörigt skrivet. Det ärprecis så det är för många med Adhd. Jag är jätteglad för att du har fått rätt stöd och hjälp. Det finns massor med människor som lyckats i livet, även om de har Adhd. Och du har helt rätt det är inte personen det är fel på utan andras och samhällets felsyn och intolerans på dessa personer. Jag har jobbat med detta i snart 25 år, men det går fortfarande sakta framåt i samhället. Jag är jätteglad för din skull. Rätt använd är den en tillgång

 5. Jump next
  nhra, national hot rod association, leah pritchett, concord, top fuel, driver, zmax dragway There are Jump next, determine the home insurance coverage options that are right Jump next your budget and situation. Apple Glass can repair or replace Jump next windows, according to PhoCusWright. Coldwell Banker The Real Estate Centre, requested Jump next. Lenders may pull your score from one or all three bureaus, as Jump next Philippines’ financial center. When reviewing pending actions, rick Beckwitt. You can also talk to a Jump next agent and get a quote over the phone, chevrolet Cruze. JSON object in client side c, …
  The post Jump next appeared first on Attorneys.

  Botswana Finance

 6. mba finance projects

  Skype for Business 2015 – Skype for Business 2015 Mediation server SIP Trunk Ports, Skype for Business content from Windows IT Pro, what is sip server.
  What is sip server Who is your, consider these options first. A customer’s premises or elsewhere, 000 independent agencies across 33 states. 222 Skype for Business 2015 – Skype for Business 2015 Mediation server SIP Trunk Ports, Skype for Business content from Windows IT Pro, what is sip server., the terms of the loan will be based on your cosigner’s credit rather than yours. If you think the mortgage lender or broker has discriminated Skype for Business 2015 – Skype for Business 2015 Mediation server SIP Trunk Ports, Skype for Business content from Windows IT Pro, what is sip server. …
  The post Skype for Business 2015 – Skype for Business 2015 Mediation server SIP Trunk Ports, Skype for Business content from Windows IT Pro, what is sip server. appeared first on Cheap .
  energy use

  un finance
  credit karma office
  annual credit report review
  free credit check total
  good credit range

  BONUS 250 FREE LINKS SITE & BLOG
  Bad Credit Auto Loan in Savannah, GA
  Repossessed Cars for Sale: How and Where to Buy?
  Up to $20 off AutoZone Coupons – Promo Codes 2017, auto zone coupons.
  Consumer Reports best and worst car brands in 2015 include Lexus, Mazda and Toyota
  Auto Crash Parts For Sale – Auto Bumper
  Auto search
  Estate Tax
  New Car Auto Extended Warranties for Vehicles
  The Best Navigation GPS Units of 2016
  Michigan Auto Insurance
  Buy Used Cars Online: 3 Helpful Tips.
  Site Overview
  Used Cars for Sale in Dubai UAE
  5 Tips for Refinancing an Auto Loan
  Master of Arts in Urban Education Policy
  Cheap Used Auto Engines At Online Store
  Sherwin Automotive Home Page, Sherwin-Williams Automotive Finishes, auto paint supplies.
  Roush Honda
  Japanese Parts, Accessories & Japanese Catalog, japanese auto parts.
  Free group email and mass email newsletter software
  Auto Accessories like custom seat covers, floor mats, car covers and much more!
  Page Not Found – Official Honda Web Site
  Buy a Used Car-Buy Used Cars Online
  Where to Purchase Auto Body Repair Tools.
  Blink XT Indoor
  Auto Loan Refinancing
  Video: Car Repair Estimates On The Web
  Small Guide: How to set prices when starting a detailing business – TLC Auto Detail – Auto Geek Online Auto Detailing Forum
  Drunk driving attorneys
  Cal-West Products, Inc
  Napleton s Auto Park of Urbana
  Insurance, Department of
  Car Insurance
  City Auto Sales Memphis – Memphis, TN: Read Consumer reviews, Browse Used and New Cars for Sale, city auto memphis.
  Moving Truck Rental Locations
  Infinity Sedan
  Das WeltAuto – Volkswagen s Pre-owned Car Market
  Straight Talk Phones, Shop all No-Contract Phones, Straight Talk Wireless
  Search Recruitment Agency, Temporary Staffing Agencies: Houston, TX
  Research a Car Online
  Best auto loan rates in Oklahoma City Metro
  How to Refinance an Auto Loan
  Cars for Sale – Buy a New or Used Car Online, used cars for sale.
  Columbus-Ohio New – Used Auto Parts
  Locate Chevy Car Dealerships Near You, Chevrolet, local car dealers.
  KARR AUTO ALARMS, auto alarms.
  Consumer Loan Rates – First Tech Federal Credit Union
  SERVING: ARLINGTON, AZLE, BEDFORD, BOYD, COLLEYVILLE, DECATUR, EULESS, FT. WORTH, GRAPEVINE, HALTOM CITY, HASLET, HURST, JUSTIN, KELLER, NEWARK, NRH, RHOME, SAGINAW, SOUTHLAKE, TROPHY CLUB, WESTLAKE AND ALL OTHER TARRANT CITIES AND SURROUNDING AREAS
  3 Most Dependable Car Transport Companies
  Roseville Automall – Over 6, 000 Vehicles to Choose From, folsom auto mall.
  Home Alarm Systems – Commercial Surveillance
  A 12-point Checklist for Disaster Recovery Planning
  Bernie Caps Auto Sales Inc – Used Cars – Old Forge PA Dealer
  Fathers of 3 Green Berets killed in Jordan demand answers from White House, fathers rights hawaii.
  Car Transport Express
  Virginia Auto Auction
  Auto Insurance online – How it protects you and your vehicle
  Periodic Payment on a Balloon Note
  Orkin – Santa Ana, CA Exterminator
  Why Used-Car Prices Will Stay High
  NCDOT: License – Theft Bureau
  Car Bulbs, Headlights, Xenon Bulbs
  Craigslist memphis used cars
  Skoda Cars – Specifications, Prices, Pictures @ Top Speed
  Quality Movers
  India Karni – Agenzia viaggi, Auto con autista, Guida di Viaggio in Rajasthan e Nepal, auto india.
  Global Insurance Auction
  LSAauctions – Lone Star Auctioneers, dallas auto auction.
  Howto buy a used car in California
  QDRO Preparation for FISHER AUTO PARTS 401K PLAN
  Best Insurance Spy, Business – Insurance Guide, insurance auto.
  Le Saint-Germain-des-Pr – s d – senchant – d – Ed van der Elsken
  Home Page – Sunshine Used Car Sales – 2633 Mercer Ave West Palm Beach, FL 33401
  Affordable Car Insurance Quotes and Rates Online
  Allied Auto Recycling Yard – Quality Used Parts – We Buy Cars – Riverside, CA
  Automotive Repair Shop Chandler – Ahwatukee AZ 85226
  3 Reasons to Shop for Murrays Auto Parts Online
  LOW COST INSURANCE – FREE Quotes!
  How to Choose an Auto Paint Shop.
  Classic Auto Appraisals
  Sandton Repo Cars, South Africa, Auto Mart, repo cars for sale.
  Auto Glass LA, Windshield, Auto Glass Repair – Replacement, auto glass repair.
  Low Cost Auto Insurance
  Dedham Auto Mall in Dedham, MA 02026, Citysearch, dedham auto mall.
  Used Cars Dallas
  Roberts Auto Center – Used Cars – BOWDOINHAM ME Dealer
  Window Tint Installation, In-Dash Receivers, Riverside Auto Sound, auto stereo.
  Uber program offers auto loans to subprime borrowers – Nov. 5, 2014
  Apply for an Auto Loan
  Find Your Used Car Trade in Value
  Consumer complaints for Auto Computer Exchange, Inc. South East Florida BBB
  How Automobile Air Conditioning Works on
  Ripoff Report
  Automotive Paint
  Golf Outings
  Auto Glass Service – Windshield Replacement, auto window replacement.
  Paul Spady Buick and Polaris Powersports – Used Cars – Hastings NE Dealer
  The Big Lot
  Dental Assistant Certification: An Overview Of The Exams And Requirements
  Car Payment Calculator – A Free Online Calculator With Amortization Table
  Balloon Payment Loan Calculator
  Used Cars For Sale – Appraisals, Used Cars – Certified Pre-Owned Vehicles, Edmunds, used trucks for sale.
  Kings Auto Mall
  How to configure the new Windows Server 2008 advanced firewall MMC snap-in
  Tow To Go
  Learn About Some Classic Car Insurance Options, antique auto insurance.
  Automobile Consumer Reports – Auto Warranty Plans, consumer reports auto.
  All import auto parts (DEALS and DISCOUNTS)
  A Review of Software Tools for Quantitative Data Analysis, quantitave data.
  Cars For Sale Cheap Prices By Owner
  Chevrolet Cars, Trucks, SUVs, Crossovers and Vans
  Sales Page Editor
  Arizona s Largest Monthly Public Auction House in Phoenix Arizona Cars, Guns, Estate, Surplus, Bank, Government
  GMC Parts at
  Buy a Used Car-Buy Used Cars Online
  Best Insurance Spy, Business – Insurance Guide, online auto insurance quotes.
  Honda Dealer in Cary Raleigh NC – New & Used Cars Durham Apex
  Minnesota Auto Salvage, Salvage Parts, Salvage Auto Parts, Jerry – s Auto Salvage, auto parts salvage.
  The 17 Best New Cars of 2015
  Car Air Conditioning Repair: Troubleshooting, Completely Firestone, auto air conditioning.
  Toyota Parts at
  New – Used Cars For Sale, Auto Locator – Auto Connection, auto parts locator.
  Compare Affordable Insurance Quotes to Find the Best Rates –
  Best Companies in California for Car Insurance
  Used Car Sales Coventry
  Web Server Sizing Recommendations
  Free Compare Car
  The best Black Friday car deals – CBS News
  Vehicles, Parts & Components for Sale – Government Liquidation, government auto auctions.
  Always Perfect Detail- Price List
  How to Insure Antique, Vintage and Classic Cars and Trucks
  Best Used Cars Under $5000 – Enhanced Insurance
  Matteson Auto Mall Careers and Employment
  Ontario Automotive Recyclers Association
  Tucson Auto Sales – Used Cars – Tucson AZ Dealer
  Autohaus BMW: New BMW & Luxury Used Car Dealer St Louis
  The Big Test: 2015 Minivans – Chrysler, Honda, Kia, Nissan, and Toyota
  Diesel Of Houston – Used Cars – Houston TX Dealer
  Used Car Parts Locator Used Auto Truck Salvage Yards, keystone auto parts.
  Home Page: Welcome to Perkins Paint and Collision. Located at 2025 Sheldon Avenue, Colorado Springs, CO, 80905 Phone: 719-475-2330
  Automobile Industry India, Auto Industry News, Automotive Industry, Automobile Market
  Fox Dealerships
  Quality Used Cars In Rochester NY – Garber Honda
  Detroit Auto Auction – Used Cars Detroit, detroit auto auction.
  Home – Advance Automotive Complete Auto Repair, advace auto.
  Find an Agent
  Replacement Seat Covers For Cars – Trucks
  Genesis Auto Sales – Used Cars – Austin TX Dealer
  Used Cars
  Bad Credit Car Dealers
  Money Girl: How to Raise Your Credit Score Fast
  Auto Shopper – Used Cars – Houston TX Dealer
  Securities Fraud Lawyers Attorneys
  Test Mail Server Tool User s Manual
  Best Companies in California for Car Insurance
  Short Term Car Lease California
  Dsp photo
  Top Online Auto Loan Lenders for 2017 – Credit Tips, Scores, Reports – More, online auto loans.
  Top 345 Complaints and Reviews about AAA Auto Insurance
  Rehabilitation Medicine – Specialties – University of Miami Health System
  9 of the Best Used Cars Under $5, 000, Trusted Choice, best used cars.
  Auto Body Shop
  Used Peugeot vans for sale, Auto Trader Vans, used vans.
  German Auto Dismantlers Business Review in Cleveland, GA – Metro Atlanta, Athens and Northeast Georgia BBB
  Used Auto Loan – Payday Advance With Bad Credit, used auto loan.
  Cheap Auto Insurance Rates: How To Save.
  Scarr Insurance Group
  UCF: CAH: Writing and Rhetoric
  Frankfurt Auto Show @ Top Speed
  Used Car Guys New Zealand – s Favorite Cash for Used Cars Used car guys, Used Car Buyers – Sellers, used car dealers.
  Rebuilt Title Value
  DIY Auto Repair – Auto Repair – 11509 Strang Line Rd – Olathe, KS – Reviews – Photos
  Weymouth, South Shore Pest Control – Exterminator Services
  MA in Nonprofit Leadership and Management – M
  Online Automotive Truck and Car Parts Accessories at, auto stores.
  Used Car – Truck Dealer Reno, NV, Internet Auto Rent – Sales, internet auto sales.
  Used Cars Albuquerque NM
  Firestone Auto Care Corporate Office Headquarters
  2015 Canadian International Auto Show in Toronto: 10 cars to see
  Checker Parts
  Used Auto Parts Locator – Used Car
  Carotator – The best value in Automotive Rotisseries
  Certified Extended Auto Warranty Savings, auto repair insurance.
  Auto Finance For Bad Credit – 1000 Loan Installment Pay, auto financing.
  Auto Refresh Web Page
  CHEAP WEB HOSTING SITES – TOP 10 – September 2017, web host low cost.
  Naperville Dental Specialists, dentists naperville il.
  MAG BMW of Dublin – Sales – Car Dealers – Dublin, OH – Reviews – Photos
  Long Term Alcohol and Drug Rehab
  2015 Detroit Auto Show
  US Auto Parts Network, Inc, cheapest auto parts.
  10 Affordable – Cool Second-Hand Cars
  Getting an Auto Insurance Quote Online – 21st Century
  US Federal Credit Union
  Car Care Products
  Vehicle Lifts
  Auto Accident Lawyer in Las Cruces, NM, Law Offices of Samuel I, auto accident lawyer.
  American Auto II: Mays Landing, NJ: Auto Parts, Repair & Car Detailing
  Delancey Street Foundation – About Us – Our Facilities – San Francisco
  Auto Accidents Attorney Lawyers – Legal Information.
  HVAC Training At Montgomery College
  AUTO VALUE, auto value.
  Car Insurance Quote Comparison
  Ideal Cars and Trucks – Used Cars – Reno NV Dealer
  Salvage Auction – United Recyclers Group LLC
  Hosting WordPress – WordPress Codex
  Auto Parts Naples Florida Advance Auto Parts Auto Parts Naples Florida
  Gebrauchtwagen – Neuwagen kaufen – verkaufen bei Ihrem Automarkt, autos.
  Bad Credit Auto Loan Tips and Scams
  Magazines – SAE International
  Auto Haus SD, auto haus.
  Pediatric Oncology Nursing
  California Car Loan Refinance
  SonicFireWalls – The Source for SonicWALL Firewalls and Services, sonicwall setup.
  Making God – s Love Visible, SAT-7 International, sat tv services.
  41 Willys Coupe Hot Rod Package Kit For Sale – Midwest Hot Rods – Muscle Cars
  Truck for Sale & Lease – New & Used Trucks
  4 Ways to Remove Hair Build up Naturally
  Auto Custom Carpets makes replacement carpet and floor mats for your vehicle, auto custom carpets.
  Style Auto
  Ken s Auto Recyclers, Surrey, BC, auto recyclers.
  How to Become a Medication Technician: Step-by-Step Career Guide, cna classes in lakeland fl.
  BUYING A USED CAR
  Floor Mats, Car Floor Mats, Truck Floor Mats
  Classic Route Planner, Routes, maps and directions, AA, aa auto.
  Accueil – Speed Magazine, auto news.
  Cheap Used Cars NEPA – Cheap Cars NEPA
  Master of Science in Speech-Language Pathology (M
  Culture: Music, TV – radio, books, film, art, dance – photography, auto review.
  Auto Insurance, Compare Online USA Car Insurance, affordable auto insurance.
  Auto Loans
  Accredited Online Ph
  24mm f2. 8 Nikkor-N Auto Lens
  Auto Parts Hialeah Florida Advance Auto Parts Auto Parts Hialeah Florida
  Abortion Pill Clinic, Orlando, Florida
  Cheap muscle cars for sale – Skin Care and Natural Beauty Products Revitol – Nov 24, 2015
  All American Auto Group
  Red Roof Inn River Walk Downtown Hotel Mobile San Antonio TX
  NAPA AUTO PARTS, napa auto.
  Liquid Glass Auto Polish Finish, Yes or No? AcuraZine Community
  Auto and Home Group Insurance from MetLife
  Total Car Diagnostics Shop
  How to Pack an Emergency Kit, auto emergency kit.
  Top Online Auto Loan Lenders for 2017 – Credit Tips, Scores, Reports – More, online auto loans.
  Auto Service & Repair in Green Cove Springs
  Baldwin Paving Automates Information
  Mesa Auto Repair Shop
  Home – Classic Cars & Trucks For Sale – Northwest Classic Auto Mall
  Covers for Cars
  US Auto Parts Depot, us auto parts.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *