Jag har ADHD

Hej på er.

Jag tror jag går rakt på sak. Jag har fått diagnosen ADHD. Det känns så konstigt att skriva. Helt ärligt så skäms jag lite över det, det borde jag inte göra men så är det. Men ju mer jag pratar om det desto mer accepterar jag det och inser att det inte är så konstigt egentligen.

Jag drar hela historien, allt började ganska komiskt.

Sommaren 2017 fick jag ont i magen, jag har väldigt lätt för att få magkatarr så jag antog det var det och började äta omeprazol. Mitt magont gick inte över och höll i sig i flera månader. Jag provade ALLT! Jag uteslöt laktos, gluten, mjölkprotein, kött osv. men inget hjälpte och jag var helt säker på att det var något jag inte tålde men kom inte fram till vad det kunde vara. Vissa dagar hade jag så ont att jag inte kunde gå. En gång fick Kristoffer bära hem mig från stan (Under den perioden när jag bodde i Hässleholm) för det gjorde så ont att jag inte kunde stå rakt. Både Kristoffer och Mammas sambo Peter har kört mig till akuten ett flertal gånger för jag har haft så ont att jag bara legat i fosterställning och gråtit. Men aldrig några svar.

Såhär fortsatte det i ett år, för sommaren 2018 fick jag träffa en läkare på vårdcentralen. Hon tog en massa prover och tester och efter en timmes undersökning frågade hon mig “Kan du höger och vänster?”, jag blev lite chockad av frågan för jag kom dit för jag hade ont i magen och då spelar det väl ingen roll om jag kan höger och vänster!? Men jag svarade lite genant att “nej det kan jag inte, bara om jag får knäppa med fingrarna, för jag VET att jag kan knäppa med höger men inte med vänster” och svaret jag fick efteråt… “Jag tror du har ADHD”

Så chockad och ställd som jag var när jag lämnade vårdcentralen den dagen var det längesedan jag var. Men en remiss blev iaf skickad till ADHD-kliniken i Köpenhamn och under hösten gick jag på utredning.

Att fastställa att jag hade ADHD tog ganska lång tid eftersom jag inte är ett “typiskt” ADHD-barn, jag har aldrig varit den som velat stå i centrum, som skulle höras och synas hela tiden, jag har inte heller varit en hyperaktiv person utåt, aldrig sprungit rundor, utan suttit still i skolan och på möten och gjort det jag blev tillsagd.

Men det som gjorde att dom kunde fastställa diagnosen var att jag under så många år lidit av panikångest. Även fast jag gått i terapi, varit sjukskriven och tagit mediciner så har det inte hjälpt. Detta är förmodligen för att det är just min ADHD som legat som grund till min panikångest och ångestdämpande hjälper inte mot ADHD.

För så som min ADHD ger uttryck är att jag har svårt att ta tag i saker (det är detta som är mitt H, Hyperaktivitet), jag vill göra så mycket, så mycket att jag bara blir stillasittandes. Jag har så mycket tankar i huvudet, hjärnan går på högvarv och det utspelar sig på det sättet att jag skakar på benen, sitter och pillar med händerna och är konstans i rörelse. Utan att det egentligen märks på utsidan. Detta tar extremt på energin och kroppen blir väldigt trött, men inte huvudet. Det blir en extrem frustration inom mig som framkallar panikångest, och den frustrationen har min fina sambo fått känna på, dagligen. FRAM TILLS I JANUARI!!

Det var nämligen i januari jag fick utskrivet mediciner. Jag tar en extremt liten dos, mindre än hälften än vad som är det “normala”, men till en liten kropp krävs det kanske inte så mycket, och det är fullt tillräckligt för att jag ska få kontroll på mina tankar och kunna varva ner. Min panikångest är som bortblåst och jag har mer energi än någonsin. Jag är äntligen mig själv och känner mig nöjd med det.

Det är verkligen som dag och natt, från att jag började ta mina tabletter är jag som en helt annan person, det säger även Kristoffer. Nu slipper han sköta hela hushållet för nu orkar jag faktiskt ta tag i hemmet, men det bästa av allt. Alla våra bråk och diskussioner vi hade dagligen för jag var lättirriterad och hade ett extremt kontrollbehov finns inte längre. Jag skulle vilja likna det som att jag är uppdaterad, nu är jag Nelly 2.0, en bättre version av mig själv.

När man säger att man har ADHD så blir man dömd. Jag har själv dömt människor med ADHD. På något sätt är det en diagnos som ses som något negativt, men det är verkligen inte så “illa” som det låter. Med rätt hjälp blir det en styrka istället.

Detta blev kanske en väldigt rörig text, men det var skönt att skriva av sig.

Tack för ni läste. Kram.

PS. Måste verkligen tacka dig min finaste Kristoffer som faktiskt stått ut med mig varje dag. Utan dig vet jag inte vad jag skulle gjort. Älskar dig.

6 thoughts on “Jag har ADHD

 1. Så underbart fint skrivit 💕 Du förklarar det så bra och jag ser en helt annan Nelly idag 😊, en Nelly som är glad och aktiv. Det känns så skönt för mig också, jag har ju sett hur du har mått och ingenting har hjälpt. Att ens barn inte mår bra gör så ont i en mammas hjärta 😢 Du är en fantastisk tjej min fina tös ❤

 2. Välkommen i gänget. Vi är precis som alla andra men ändå inte. Vi har en superkraft som de andra saknar. Saknar dig i trapphuset. Kram ❤❤

 3. Vad skönt att du änteligen har fått den hjälp du behöver❤️
  Vi har ju pratat en del om hur jobbigt du har haft o är så glad över att du verkar fått ett härligt lugn i din kropp o själ o känslan över dina panikattacker är ett minne blott, förhoppningsvis 🤗
  Är så glad för din skull 🤗❤️

 4. Det är inte alls rörigt skrivet. Det ärprecis så det är för många med Adhd. Jag är jätteglad för att du har fått rätt stöd och hjälp. Det finns massor med människor som lyckats i livet, även om de har Adhd. Och du har helt rätt det är inte personen det är fel på utan andras och samhällets felsyn och intolerans på dessa personer. Jag har jobbat med detta i snart 25 år, men det går fortfarande sakta framåt i samhället. Jag är jätteglad för din skull. Rätt använd är den en tillgång

 5. Buy american varenicline 1mg, varenicline buy online shopping

  Our online pharmacy is well known among our customers for being the best one available

  Varenicline ! SAFE AND SECURE ORDERING! Enter Here!

  Welcome to the LOWEST PRICES ONLINE Safe & Secure Ordering

  What was Chantix originally made for? Chantix (varenicline tartrate) is a non-nicotine prescription medicine that was developed by Pfizer, Inc. specifically to help people quit smoking.
  Is Chantix covered by insurance? CHANTIX may be covered by many insurance plans. Cost may vary depending on your coverage. Call your health plan provider to find out more. Eligible patients may be able to save on CHANTIX.
  Can you take Adderall and Chantix together? Interactions between your drugs There were no interactions found in our database between Adderall and Chantix – however, this does not necessarily mean no interactions exist. Always consult with your doctor or pharmacist.
  How long does it take for Chantix to start working? Some people need to take CHANTIX for a few weeks for it to work best. Depending on the quit approach that you and your healthcare provider choose, CHANTIX will be taken for 12 or 24 weeks (3 or 6 months).
  Can Champix cause heart attacks? A new study into the anti-smoking drug Champix has renewed concerns about the drug, showing it is associated with an increased risk of heart attack and stroke. But after analysing more than a dozen clinical trials, Champix is now being blamed for compounding a smoker’s risk of heart attack and stroke.
  How long does withdrawal from nicotine last? How Long Do Nicotine Withdrawal Symptoms Last ? Nicotine is out of your body 72 hours after you quit smoking. Nicotine withdrawal symptoms usually reach their peak 2 to 3 days after you quit, and are gone within 1 to 3 months.
  What percentage of smokers quit for good? And research shows that with good smoking cessation programs, 20 to 40 percent of participants are able to quit smoking and stay off cigarettes for at least one year.
  Is it better to quit cold turkey or slowly? Quitting smoking cold turkey has been proven more effective than quitting gradually. Studies show that smokers who gradually quit or those who use nicotine replacement therapy are most successful over the long term. Going cold turkey means that you abruptly and totally give up the habit.
  Is it bad to quit smoking cold turkey? Quitting cold turkey isn’t for everyone. The withdrawal symptoms can be intense, especially if you’ve smoked for a long time. Stopping smoking is the best way to keep your lungs healthy. But it’s not just about your lungs.
  Does nicotine affect medication? Medication levels can vary if someone starts or stops smoking, or if they change how much they smoke. Interactions are caused by components of tobacco smoke – not nicotine – and nicotine replacement therapy will not affect changes in medication levels caused by smoking cessation.
  Puzzle throughout the day to see how many words you can find. Buy varenicline indicacao. The coronavirus pandemic has driven interest in uplifting headlines way, way up. Hugo, an 18-month-old German short-haired pointer, was so skinny his bones were visible under his skin. He is one of two dogs rescued by Andrea Siddons in Cyprus and flown back to the UK. As the world continues to grapple with the coronavirus pandemic, Beyonc is sharing a message of hope while helping to raise money for America’s Covid-19 relief efforts. The gunman was believed to have been wearing as least part of what looked to be an RCMP uniform. The social networking giant ended the day down 3.79 percent after 99million shares changed hands. Company stock fell 83 cents to close at $21.11 Wednesday. The stock is down 44 percent from its IPO price of $38. Our writers offer suggestions for what to watch, read or listen to while were housebound. Cheap varenicline and prednisone. If you’ve ever wondered how the 1990 movie Pretty Woman, which made a fairytale romcom out of a rich-man-meets-prostitute premise, would fare in the age of MeToo – well, this production won’t help. Belgian Air Force F-16s intercepted armed Russian Federation Air Force fighters that were overflying the USS Donald Cook operating in the Baltic Sea off the Lithuanian coast. Global stocks fell on Tuesday, a day after U.S. crude oil prices turned negative for the first time, as dismal company earnings reports underlined worries about economic damage from the coronavirus pandemic. The second violinist of the Helsinki Philharmonic Orchestra has been redeployed to help fight the coronavirus crisis – he’s using an electric bike to deliver food to the Finnish capital’s elderly… Lang Lang is a phenomenon. Apparently, 40 million Chinese kids are learning the piano because of him. His name is as familiar as that of any rock star. And technically his pianism is pretty phenomenal too. Wilder has made a number of excuses since his loss to Fury – now he has claimed he was ‘like a zombie’ on the night and ‘wasn’t myself’, saying ‘In my eyes I don’t see Fury as a champion. Despite being a one billion-euro money-spinner, the southern state of Bavaria, which has suffered the brunt of the country’s outbreak, this morning pulled the plug on the event. The dam Tizamazing and the sire Awesome Again have produced four winning racehorses, including the Preakness champion Oxbow. sp0n0p3u09p

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *