Jag syns inte när jag står i ett hörn

När det gått så långt att man försöker undvika sina vänner för man mår så dåligt.

Igår åkte jag hem till mina föräldrar för att äta kvällsmat. När jag skulle gå in i köket där mamma, pappa, pappas assistent och Peter satt så fick jag någon sorts av panik. Det var så mycket folk och allt kändes så klaustrofobiskt, jag ville bara försvinna. Så jag gick in på mitt gamla rum och la mig i sängen. Jag var så hungrig men klarade inte av att gå in i köket! När alla var klara då tog jag en potatis, massa sås och lite morötter och slevar i mig på 20 sekunder (bokstavligen). Sedan satte jag mig i bilen och åkte ner i Åparken och satt där en timme och bara glodde. Jag visste inte var jag skulle ta vägen så jag bara åkte iväg utan att egentligen säga till mamma var jag skulle.

Jag är som ett barn. När jag inte mår bra och någon försöker prata med mig så backar jag och ställer mig i ett hörn eller bakom en dörr och håller för öronen. Jag vet att det inte är ett normalt beteende men jag har svårt när det är för mycket intryck.

Likaså idag. Jag och mina kompisar skulle träffats idag, men så var det en som bara kunde komma en liten stund, och de är okej, för det är en viktig dag för henne imorgon! Men när saker inte blir som jag tänkt mig så, helt ärligt, bryter jag ihop. Och då är det kanske bäst att inte göra planer alls, tills jag fått bukt med min panikångest? Jag vill inte förlora mina vänner och jag vill träffa dem! Men samtidigt så vill jag inte förstöra för dem när jag är tyst och sitter i ett hörn och är ledsen. Jag märker så tydligt att mamma skäms över hur jag beter mig. Det är inte så konstigt. Jag hade också skämts för mitt barn om den hade bettet sig så som jag gör.

Jag skäms.

large20121218183742940_sbig

One thought on “Jag syns inte när jag står i ett hörn

  1. Fina kusin. Psykiska sjukdomar är precis lika allvarliga och viktiga som fysiska. Det bör inte vara något att skämmas för. Precis som om en diabetiker inte skäms så ska inte du skämmas heller, och precis som vilken medicinsk behandling som helst så ska du få rätt behandling också. Du är inte ensam om detta. Det finns massvis med sådana som du, fina människor som har haft det svårt under en lång tid och nu behöver hjälp utifrån. Du är inte ensam. Det finns hjälp att få. Sträck ut din hand och var snäll mot dig själv. Du minskar inte i värde för att du behöver hjälp. Alla människor behöver hjälp någongång. Jag, han, hon, du, alla. Ta hand om dig. Stor kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *