Ett skärsår med stora konsekvenser

(Till er som har svårt för blod och skador bör inte titta på den första bilden)

Det har varit många som undrat hur det gått med allting och då tänkte jag att jag kan skriva om allting här. jaa!

I söndags hade jag varit och handlat tre små baguetter på kvantum och nutella som jag skulle äta på kvällen. Jag kom hem och satte mig vid datorn och började titta på en miniserie på youtube. Att sitta och titta på film utan att äta något är ju tråkigt så jag tänkte att jag skulle ta en av dem tre baguetterna. Så jag pausade och skyndade mig att ta fram, jag ville så fort som möjligt börja titta igen. Skärbrädan struntade jag i för jag brukar ha kontroll på kniven när jag skär bröd i handen. Jag skär liksom aldrig igenom hela bullen utan brukar bryta av sista biten, och det tänkte jag även göra i detta fallet, men kanten var lite för hård så jag tog i lite extra och slant på något vis och skar mig i vänster pekfinger. Jag tittade ner fort och såg bara något vitt i såret, som jag senare fick förklarat för mig var fett, jag fick panik och visste inte riktigt vad jag skulle göra. Jag knöt handen och lyckades ringa mamma, men förstod i samma sekund som hon svarade att hon inte kunde göra något i Tyringe, så jag sprang en trappa upp till grannarna. Fantastiska människor! Dem hjälpte mig att linda det och skjutsa mig till akuten i Hässleholm. Väl där tog det inte många minuter innan vi fick hjälp. Sköterskan tittade på det och konstaterade att det måste sys. Men eftersom Hässleholm är så fattiga så har dem inga läkare som kan sy så vi blev då hänvisade till akuten i Kristianstad.

Vi väntade i ungefär två timmar i Kristianstad innan vi kom in, sen tittade ortopeden på det och såg att en sena hade nästan gått av, den satt bara fast i några ”trådar”, och dem kan inte fixa sånt där utan det gör dem bara på handkirurgen i Malmö. Dom sydde igen såret lite provisoriskt och sedan ringde dem till Malmö och jag fick en tid 8.30 dagen efter.

Tänkte att det inte kunde bli värre och om en vecka så kommer det vara över. SÅ FEL MAN KAN HA!!!

Gick upp kl 6 på måndagen för att sedan åka till handkirurgen, när vi kom dit fick jag duscha och blev tilldelat ett rum. Ett barnrum… Men det var mycket bilder så det var kul att titta på. Eftersom vi hade fått en tid 8.30 så trodde vi att allt skulle gå fort och att vi kunde åka till morfar sen som vi egentligen skulle gjort. Men först 13.30 kom jag in i operationssalen. 13.30! Deras ursäkt var att dem endast hade en narkosläkare på hela sjukhuset. Galet. När jag väl kom tillbaka till mitt rum var klockan halv sju och jag undrade vad som hade tagit sån tid. Då sa dem att båda senorna i fingret var av och operationen tog två timmar. Jag trodde det skulle ta typ 20 minuter för det var vad dem hade sagt i Kristianstad. Men jaja, nu var det över och jag ville hem.

Innan jag åkte hem fick jag information om hur det kommer bli framöver. Läkaren började förklara att jag ska komma tillbaka på torsdag, alltså imorgon, och ta av gipset, sen skulle jag vara kvar där hela dagen för att träna med en sjukgymnast. Visst, tänkte jag, det är väl okej. Sen fortsatte hon, du kommer att vara tvungen att ta dig hit några gånger i veckan för att träffa sjukgymnasten, och du får inte använda pekfingret på tre månader. Hon förklarade att jag kommer få en skena som stöd och det är viktigt att jag har den på annars kan senorna gå av igen.

Just i den stunden började jag nästan gråta. Det första som slog mig var resan till Malta. Det är inte klart om hur det blir där… Jag kommer såklart att åka och det tyckte hon också men vi ska prata mer om det. Likaså så är jag nu tvingad till att ha en skena under hela studenten och balen… Inte så jag hade tänkt mig.

Vid 23.30 var vi hemma från Malmö och jag mådde illa och var jätte yr efter narkosen och bilfärden hem så jag somnade direkt.

Just nu ser jag bara en positiv grej med detta och det är att jag vet ju vad jag ska vara på studentfesten, temat är ”Det var inte hit jag skulle” och då passar ju jag in där. Men mitt sommarjobb på kvantum ser inte så ljust ut. Han som ska lära upp mig slutar i slutet av maj och då måste alla sommarvikarier vara klara och om jag inte kan jobba innan dess så får någon annan det jobbet.

Men jag tror att det är viktigt att hitta något bra i vardagen så jag inte går ner mig i att inte kunna använda min vänstra hand. Jag har inte haft ont alls under dessa dagar och jag har inte behövt ta några värktabletter, vilket i och för sig är lite konstigt, men skönt!

Nu kan det bara bli bättre!

Till alla: ANVÄND SKÄRBRÄDA!!!!

Det ser bara ut som det skulle behöva några stygn men fy vilka konsekvenser det finns!

Det ser bara ut som det skulle behöva några stygn men fy vilka konsekvenser det finns!

Här visste jag inte hur illa det faktiskt var haha.

Här visste jag inte hur illa det faktiskt var haha.

Blått är flott!

Blått är flott!

Trött, yr och törstig

Trött, yr och törstig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *